Wonen

Kledingbank Hoogkerk breidt aanbod uit

De Kledingbank Hoogkerk breidt steeds verder uit, meldt de Gemeente Groningen.
In de loods aan De Verbetering 3 konden al kledingstukken en cosmeticaproducten worden opgehaald, maar nu is het ook een plek waar gratis eten beschikbaar is.


Leestijd: 1 minuut

Kledingbank Hoogkerk breidt aanbod uit
Kledingbank Hoogkerk breidt aanbod uit

“Je moet iedere dag eten, maar daar is niet altijd geld voor”, vertelt vrijwilliger Usiena. En dus staat er in de loods een WIJk-Koelkast. De WIJk-Koelkast is er voor iedereen uit Hoogkerk: iedereen mag er eten en drinken inzetten en eruit halen. De WIJk-Koelkast staat er nu een paar maanden. “We merken echt dat er behoefte aan is. Zodra er spullen in staan, dan zijn ze ook heel snel weer weg”, zegt een vrijwilliger. “We hebben iemand die wekelijks soep maakt en ook krijgen we regelmatig groente en fruit van boeren uit de omgeving.” Extra inbreng is meer dan welkom. “Het zou mooi zijn als meer mensen eten komen inbrengen. Dat hoeft niet alleen vers te zijn, maar mogen ook blikken groente, houdbare zuivel of pasta en rijst zijn.”

Bij de kledingbank hoeven mensen zich niet te registreren of te laten weten wat ze meenemen. “We staan ook niet altijd bij de koelkast, iemand kan er dus anoniem iets uit halen. Dat controleren we ook niet, als je langskomt dan heb je het nodig. En dan geven we het je met alle liefde.”

Wil je ook iets doneren of wil je graag gebruiken maken van de WIJK-Koelkast? Je vindt de koelkast aan De Verbetering 3 in Hoogkerk. De Kledingbank en de WIJk-koelkast zijn in ieder geval geopend op maandag t/m donderdag van 09.00 – 13.00 uur, anders even aanbellen bij WIJ.