Wonen

Achter het net gevist? “Voor 1 mei meer bekend over nieuwe subsidieronde SNN”

Mensen die onlangs achter het net visten bij de SNN-subsidie van 10.000 euro horen voor 1 mei wanneer en hoe de volgende subsidieronde wordt opengesteld. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) van Mijnbouw woensdag gezegd in de Tweede Kamer.


Leestijd: 1 minuut

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Groningen en omgeving
Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Groningen en omgeving

Begin januari verliep de subsidieregeling chaotisch. Het leidde tot lange wachtrijen en uiteindelijk konden veel mensen geen aanvraag indienen omdat de pot leeg was. Het kabinet maakte later bekend dat nog eens 250 miljoen euro extra uit te trekken zodat iedereen die voor deze subsidie in aanmerking komt, een aanvraag kan indienen.

Dat gebeurt dit keer in alle rust, zonder tijdsdruk, zo belooft SNN. SNN laat weten dat de focus niet eerst ligt op het behandelen van de 25.000 aanvragen die op maandag 10 januari zijn ingediend. Die mensen moeten binnen de wettelijke behandeltermijn van 13 weken horen of hun aanvraag wordt toegekend.

Wanneer de volgende subsidieronde wordt opengesteld, is nog niet bekend maar dat zal vermoedelijk voor de zomer zijn, zo zegt SNN. “Er is voldoende geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt dan volop de tijd om in alle rust een aanvraag in te dienen.”

Voldoende budget

SNN benadrukt dat de betrokken huiseigenaren zich geen zorgen hoeven te maken. “Het staat vast dat het ministerie van EZK voor deze subsidie 250 miljoen euro extra uittrekt. Dit betekent dat er voldoende budget is voor alle Groningers die in aanmerking komen voor de 10.000 euro-subsidie. Met deze extra subsidie kan iedereen worden geholpen.”