Wonen

Actie in Groningen: 30 dagen zonder alcohol

Minder alcohol drinken is één van de meest voorkomende voornemens voor veel mensen. In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. ‘IkPas’ is een initiatief waarbij je dertig dagen stopt met alcohol drinken. IkPas start op 1 januari 2020 en wordt in Groningen ondersteund door VNN en GGD Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Actie in Groningen: 30 dagen zonder alcohol
Actie in Groningen: 30 dagen zonder alcohol

Een maand lang geen alcohol

Het goede voornemen om minder alcohol te gaan drinken in het nieuwe jaar blijkt vaak moeilijk vol te houden. Met een grote groep mensen stoppen helpt om het vol te houden. Samen met andere deelnemers is het met IkPas mogelijk om een frisse start maken.

Bewust worden van drinkgedrag

Door mee te doen aan IkPas geef je jezelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken en word je je bewuster van je alcoholgebruik. Je zult ervaren dat je zelf een keuze hebt als het gaat om het nuttigen van alcohol. Veel deelnemers van de eerste vier edities van IkPas hebben ervaren dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen, afvallen en het scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Gezamenlijke ondersteuning

VNN en GGD Groningen vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen deze campagne daarom van harte. IkPas sluit aan bij de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord. Drinken moet een bewuste keuze worden waarvan mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn.

Ga jij de uitdaging aan?

Doe je mee met 30 dagen geen alcohol drinken per 1 januari? Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Door je aan te melden, krijg je toegang tot unieke informatie die alleen beschikbaar is voor deelnemers. Je kunt ook gebruik maken van de ‘IkPas -coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten.