Wonen

“Alle winkelgebieden in de gemeente Groningen eerste twee uur gratis parkeren”

De gemeenteraadsfracties van het CDA,de Stadspartij, VVD, PvhN en de PVV dienen woensdag een motie in om te pleiten voor een eerlijker parkeerbeleid in de gemeente Groningen. Momenteel gelden er verschillende regels per gebied, wat voor oneerlijke concurrentie zorgt tussen de verschillende gebieden, aldus de partijen.


Leestijd: 1 minuut

“Zo moet je in het centrum van Haren en het Overwinningsplein meteen betalen voor het parkeren. Terwijl je in bijvoorbeeld Helpman, Paddepoel en Van Lenneplaan de eerste 1,5 tot 2 uur gratis je auto kwijt kan bij het winkelcentrum”, zo schrijven de partijen in een verklaring.

De partijen vragen het college om met een voorstel te komen om deze ongelijkheid op te lossen. Hierbij willen ze ook de Bedrijvenvereniging Haren, de Winkeliersvereniging Overwinningsplein en andere ondernemers betrekken. Zij trokken beide eerder al aan de bel over het oneerlijke parkeerbeleid.

CDA-raadslid Etkin Armut: "Het is onwenselijk dat zulke grote verschillen bestaan per winkelgebied binnen dezelfde gemeente. Dit zorgt niet alleen voor verwarring bij ondernemers en klanten, maar ook voor oneerlijke concurrentie tussen de verschillende gebieden. Daarom pleiten wij ervoor de eerste twee uur gratis parkeren de norm wordt."

De motie zal woensdag worden besproken worden in de gemeenteraad van Groningen.