Wonen

Appartementen als een modern hofje in Grunobuurt Groningen

De Grunobuurt bij de Paterswoldseweg in Groningen is verrijkt met een woongebouw met daarin maar liefst 105 appartementen. Het project van woningstichting Nijestee is onlangs opgeleverd en is in architectonisch opzicht bijzonder. Architectenbureau De Zwarte Hond plaatste de woningen namelijk rond een binnentuin, waardoor er een hedendaagse variant van oude Groningse hofjes is ontstaan.


Leestijd: 1 minuut

Het wooncomplex luistert naar de naam ‘Regulateur’ en staat tussen de Paterswoldseweg, Dieselstraat, Stephensonstraat en Westinghousestraat.

Regulateur heeft 105 appartementen, verdeeld in 79 sociale huurwoningen en 26 middenhuurwoningen. De woningen zijn gasloos en energiezuinig. Eind mei/begin juni 2023 kregen de bewoners hun sleutels, zo meldt Nijestee.

De daken zijn voorzien van zonnepanelen.

Parkeren wordt centraal in de wijk opgelost met de nog te bouwen blokken. Hierdoor is er ruimte voor een tuin op het binnenterrein met veel groen, een wadi om regenwater op te slaan en ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. De meeste buitenruimten van de woningen grenzen ook aan dit groene binnenterrein.

De Regulateur is ontwikkeld dankzij een samenwerking van Nijestee, De Zwarte Hond en bouwbedrijf Trebbe.

Meer informatie over de architectuur op de website van De Zwarte Hond.

Illustraties: Nijestee