Wonen

Bedumer Winterloop ongekend succes: bijna 140.000 euro voor kankeronderzoek

De Bedumer Winterloop werd afgelopen weekend een ongekend succes. Tijdens de sponsorloop werd 139.975 euro opgehaald voor zeven onderzoeken van het UMCG Kanker Researchfonds. Dat betekent een absolute recordopbrengst.


Leestijd: 2 minuten

Bedumer Winterloop ongekend succes: bijna 140.000 euro voor kankeronderzoek
Bedumer Winterloop ongekend succes: bijna 140.000 euro voor kankeronderzoek

Zaterdagavond mocht voorzitter en Bedum’s bekendste bakker Klaes Hoekstra de voorlopige eindstand bekend maken in de overvolle feesttent op het Versplein in Bedum. “Na de recordopbrengst van vorig jaar van € 118.000,- was de verwachting dat het plafond wel bereikt was, echter bleek het onmogelijke waar. Maar liefst € 139.975,- werd er bijeengesprokkeld”, zo schrijft de organisatie van de winterloop. “Geweldig dat door de inzet van de vele vrijwilligers, lopers, sponsoren en het team dit enerverende evenement gerealiseerd kan worden. Super trots zijn wij op Bedum!”

De hele afgelopen week stond Bedum in het teken van de winterloop. Al op dinsdag was er een benefietavond met als hoofdgast de bekende longarts Sander de Hosson. Deze man is o.a. de initiator van de koppelbedden en hij kreeg dan ook een koppelbed aangeboden door het team van de Bedumer Winterloop. De Hosson schonk dit bed door aan het UMCG. Twee onderzoekers gingen op woensdagochtend naar de basisscholen in Bedum voor een educatieve ochtend. Donderdagavond was er een speciale thema-avond over kanker. 

Vrijdagavond om 18.00 uur werd de Bedumer Winterloop geopend door burgemeester Henk Jan Bolding van Gemeente Het Hogeland. Tijdens verschillende activiteiten werd al geld opgehaald. Niels van Os verzorgde onder andere een trainingsavond met de tweevoudig wereldkampioen kickboksen Sarél de Jong en Jasmijn Tempel. De zwemclub van Aqua Bedum hield een swim challenge en de volleybalmeiden haalden sponsorgeld op door twaalf uur te volleyballen en waxinelichtjes te verkopen. De avond werd afgesloten door de coverband Melrose. 

Zaterdagmorgen werd er zoals altijd gestart met een dorpsontbijt voor vrijwilligers en inwoners. Hierna kon men zich laten inschrijven voor de wandeltocht van 5 of 12.5 km. Dit nieuwe onderdeel kon rekenen op zo’n 200 deelnemers. Onderweg waren er twee smakelijke en interessante stops bij o.a. boer van der Giezen in Onderdendam en in Fraamklap bij Bosch. Om 13.00 uur startte de uiteindelijke winterloop met de wandelaars, schoolkinderen, bedrijventeams en de volwassenen/oudere jeugd. 

Zaterdagavond werd recordopbrengst bekend gemaakt. De organisatie vindt dat het dorp maar weer eens heeft laten zien dat er een grote saamhorigheid is en dat er dus ook heel wat mogelijk is. “Wij hebben weer historie geschreven! Bedankt Bedum,op naar de elfde editie!”