Wonen

Benefietactie MartiniZiekenhuis Groningen brengt voldoende op voor 1300 infuusknuffels

Donderdag hebben de deelnemers aan de Spinning Marathon in het Martini Ziekenhuis maar liefst € 15.919,- bij elkaar gefietst. Met dit geld kan de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis ruim 1300 infuusknuffels voor de Kinderafdeling aanschaffen.


Leestijd: 1 minuut

Benefietactie MartiniZiekenhuis Groningen brengt voldoende op voor 1300 infuusknuffels
Benefietactie MartiniZiekenhuis Groningen brengt voldoende op voor 1300 infuusknuffels

De deelnemers waren fanatiek en werden ondersteund in hun prestatie door spinninginstructeurs en muziek van DJ Arnoud van Nispen van het Groningse 2Join. Ook was gedacht aan wat extra gezonde energie met vers fruit. Niet alleen teams van bedrijven deden mee, ook bekende sporters hebben zich ingezet. “We willen ons graag aan dit soort mooie doelen verbinden”, aldus voormalig schaatsster Marianne Timmer.

Na afloop overhandigde Alfred Welink, de nieuwe voorzitter van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis samen met Laura de Vries, projectcoördinator, een cheque van € 15.919,- aan Harry Vrielink manager van de Verpleegafdeling Kinderen van het Martini Ziekenhuis. Hiermee kunnen ruim 1300 infuusknuffels worden aangeschaft.

“Namens de kinderafdeling veel dank aan alle deelnemers van de spinningmarathon en aan de Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis voor dit mooie bedrag. We gaan een nieuwe benaderingswijze van kinderen in 2022 implementeren om kinderen pijnvrij en stressvrij de noodzakelijke behandelingen te kunnen laten ondergaan”, zei Vrielink. 

“De knuffels gaan een positieve bijdrage aan de ervaring van kinderen tijdens hun verblijf in het Martini ziekenhuis. Hiermee kunnen we heel veel kinderen blij maken. En dat is belangrijk, want een knuffel kan troost, positieve ondersteuning en plezier geven op mogelijk lastige momenten.”