Wonen

Bouw vordert van nieuwe Groningse trekpleister

Groningen krijgt er een trekpleister bij van nationale en misschien zelf internationale betekenis. Niet in de stad Groningen deze keer, maar in de provincie Groningen. Over iets meer dan een half jaar is het klaar. Weet u niet zeker welk gebouw het is op bijstaande foto? Lees dan verder!>>


Leestijd: 1 minuut

Het gebouw in aanbouw op bijstaande foto wordt het Wereld Erfgoed Centrum Waddenzee (WEC) in Lauwersoog. De foto werd door het WEC genomen vorig weekend tijdens de Dag van de Bouw.

Het WEC, zo is de bedoeling, moet een “uitnodigend baken voor bezoekers, gebruikers en passanten”, worden.

Het nieuwe centrum is gewijd aan het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, het grootste droogvallende getijdengebied ter wereld. Het duurzame gebouw in de haven van Lauwersoog opent in 2025.

Bezoekers vinden er zeehonden die er tijdelijk worden opgevangen door medewerkers van de Zeehondencrèche Pieterburen. Ook komen er labs van onderzoekers, een café en restaurant met duurzame lokale producten en een interactieve experience over de unieke natuurwaarde van de Wadden.

Internationale studenten, onderzoekers en ondernemers werken er straks samen om te komen tot een gezonde Waddenzee en duurzame toekomst voor mens en natuur.

Meer weten?: klik hier (Foto: WEC, LinkedIn).

===

(Het mooiste van Groningen op de mooiste nieuwssite van Groningen: de GIC !  Steun ons, en klik hier voor een gratis lidmaatschap op onze Luncheditie: www.gic.nl/#luncheditie ).