Wonen

De tuin vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente

Meer groen in de tuin? Sinds 16 januari is het voor iedereen mogelijk om subsidie te krijgen voor het aanbrengen van meer groen in de tuin. Op deze manier wil de Gemeente Groningen samen met bewoners en bedrijven de stad en omliggende dorpen beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.


Leestijd: 1 minuut

De tuin vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente
De tuin vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente

De gemeente hoopt dat de subsidie een duwtje in de rug is voor Groningers om hun tuin te vergroenen. Zowel huiseigenaren als huurders kunnen een financiële tegemoetkoming aanvragen wanneer ze bijvoorbeeld bomen willen planten, een regenton willen plaatsen of tegels uit hun tuin willen halen.

“Van minder steen en meer planten of bomen in de stad en dorpen profiteren we allemaal: het levert ons bijvoorbeeld schaduw en koelte op in de steeds hetere zomers. Maar ook vogels en andere dieren hebben een fijner leven dankzij meer groen om van te eten of in te nestelen. En in een tuin met planten kan regenwater langzamer en beter in de grond wegzakken dan wanneer er alleen maar tegels liggen”, aldus de gemeente.

Meer informatie of subsidie aanvragen? Bezoek de website van de Gemeente Groningen.

Foto: Gemeente Groningen