Wonen

Digitale reclameborden in binnenstad

Op maandag 3 februari en dinsdag 4 februari gaat de gemeente de eerste van in totaal 38 digitale reclameborden plaatsen in de stad. De eerste tien borden worden in de binnenstad geplaatst. De digitale borden worden niet alleen gebruikt voor reclame, maar ook voor lokaal nieuws, evenementen en bij calamiteiten.


Leestijd: 1 minuut

Digitale reclameborden in binnenstad
Digitale reclameborden in binnenstad

De digitale zuilen krijgen een plekje op het Akerkhof, Emmaplein, Gedempte Kattendiep, Gedempte Zuiderdiep, Gedempte Zuiderdiep, Grote Markt, Oude Ebbingestraat, Radermarkt, Stationsplein en de Stoeldraaierstraat. 

Bij de laatste aanbesteding van nieuwe abri’s en reclameborden koos de gemeente ook voor het plaatsen van digitale reclame. Hierdoor is het mogelijk om snel en goed in te springen op Amber alerts en calamiteiten.

De digitale borden zijn ook geschikt voor gemeentenieuws, het weer, evenementen, lokaal nieuws of reisinformatie. Aan de zijkanten van enkele abri’s komen ook stadsplattegronden. De analoge en digitale reclamevitrines verschillen alleen in formaat van elkaar. De digitale reclamevitrine is iets hoger en smaller dan de analoge reclamevitrine.