Wonen

Directeur Lentis volgens SP ‘grootste graaier van Groningen’

De directeur van Lentis, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Groningen, is volgens de SP winnaar geworden van de wedstrijd ‘grootste graaier van Groningen’.


Leestijd: 1 minuut

De SP afdeling Groningen heeft de bestuursvoorzitter van Stichting Lentis uitgeroepen tot ‘grootste graaier van Groningen’. De voorzitter, Van der Hoek, werd door ruim honderdvijftig stadjers als ‘winnaar’ aangewezen tijdens een verkiezing van bestuurders die met publiek geld graaien. Zijn salaris was in 2011 ruim 3 ton. Stichting Lentis wilde de prijs niet in ontvangst nemen.

De SP organiseerde de Grootste Graaier van Groningen verkiezing naar aanleiding van de publicatie van de lijst met grootverdieners in de publieke sector. Het kabinet presenteerde tegelijkertijd de wet normering topinkomens waarin geregeld wordt dat bestuurders niet meer dan 130% van een ministerssalaris mogen verdienen. Deze wet treedt pas over 4 jaar in werking.

Volgens de SP zouden bestuurders nu al hun salaris moeten korten. Daan Brandenbarg: “dat bestuurders nu al hun verantwoordelijkheid kunnen nemen heeft de Rijksuniversiteit Groningen laten zien. De bestuursvoorzitter van de RUG heeft zijn salaris voor dit jaar al naar beneden bijgesteld.”