Wonen

Drie nieuwe themafietsroutes in Groningen: architectuur, dranken en landschap

De Nederlandse routeaanbieder Fietsnetwerk lanceert drie nieuwe fietsroutes in en rond de stad Groningen. Het gaat om fietsroutes met als thema architectuur in de stad, brouwerijen & distilleerderijen en het Groningse landschap. De drie fietsroutes zijn gratis beschikbaar op de website en in de app van Fietsnetwerk.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

Fietsroute Architectuur in Groningen – 32 km

Deze fietsroute gaat langs de rijke bouwkundige schatten van de stad, waarbij de meest opvallende architectuur is geselecteerd. Moderne designs worden afgewisseld met gebouwen die al eeuwen hun plek in de stad kennen, waaronder het Wall House, het Zernikecomplex en Reitdiephaven.

Fietsroute Proosten op Groningen – 26 km

De fietsroute Proosten op Groningen gaat langs brouwerijen en distilleerderijen. Als drukbezochte Hanzestad was er een grote vraag naar bier en jenever. Via de waterwegen konden de producten gemakkelijk verspreid worden naar binnen- en buitenland. In 1614 vestigde de Universiteit van Groningen zich in de stad. Met de komst van een toenemend aantal studenten, bloeide de drankcultuur nog verder op.

Deze route gaat langs diverse (familie)bedrijven waar het ambacht bier brouwen of jenever stoken tot op de dag van vandaag wordt uitgevoerd. Een route die fietsers proostend kunnen afsluiten.

Heerlijk fietsen in Groningen – 65 km

Deze fietsroute is voor wie even aan de bruisende drukte van de stad wil ontsnappen. De route begint en eindigt bij het Centraal Station Groningen, met daartussen een tocht door het Groningse landschap naar het westelijker gelegen Grootegast. Tussen de knusse Groningse dorpskernen en het weidse landschap zijn diverse interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals het Witte Kerkje in Grootegast.

De fietsroutes zijn te vinden op de website van Fietsnetwerk en in de gratis Fietsnetwerk App.

Over Fietsnetwerk

Fietsnetwerk specialiseert zich in het creëren van thematische knooppuntenroutes die zijn voorzien van speciaal geselecteerde horeca, verblijfslocaties en bezienswaardigheden. Inmiddels zijn er al duizenden routes beschikbaar.