Wonen

Ebbingehof: unieke woongemeenschap in Groningen voor 50+ers

Het Ebbingekwartier in Groningen is met de ‘Ebbingehof’ ( -het grijze gebouw in het midden van de bovenste foto van het Ebbingekwartier – een unieke woonvorm voor vijftig plussers rijker, een woongemeenschap.


Leestijd: 1 minuut

Ebbingehof: unieke woongemeenschap in Groningen voor 50+ers
Ebbingehof: unieke woongemeenschap in Groningen voor 50+ers

Woongemeenschap Ebbingehof wordt vrijdagmiddag 22 april om 16.00 officieel geopend door wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA). Ebbingehof is een uniek project, ook omdat het een initiatief is van de bewoners zelf. Het complex bestaat uit veertig huurwoningen.

Ebbingehof ligt in het Ebbingekwartier aan Langestraat 23 (vlak achter het Student Hotel aan het Boterdiep).

Wonen in een gemeenschap

“Wonen in de binnenstad van Groningen, met voldoende groen, rust en ruimte op een plek waar je aan jezelf toekomt, maar niet alleen bent. Waar je woont met gelijkgestemden, te midden van kunst, cultuur en wetenschap. Dat is Ebbingehof: een kleinschalig, duurzaam, woongebouw voor 50+”, zo wordt Ebbingehof omschreven op de website van het project.

Ebbingehof is speciaal ontworpen voor mensen die, nu ze meer tijd hebben, betrokken willen zijn bij de gemeenschap, in een woongebouw met gemeenschappelijke ruimte, tuin en dakterras. Ze bieden de mogelijkheid verbinding te zoeken met andere bewoners en elkaar te inspireren.

Bron en meer:  https://www.ebbingehof.nl/