Wonen

Eén jaar architectuur levert Groningen weer opmerkelijke nieuwbouw op

Groningen heeft een traditie van bijzondere architectuur hoog te houden. Het ene jaar komen er mooiere of betere gebouwen uit de bus dan andere jaren. Hoe denkt u over de gebouwen die afgelopen jaar gereed kwamen? Zoals het Heymansgebouw, een nieuw gebouw van de RUG aan de Grote Kruisstraat in Groningen. U kunt over bovenstaand gebouw, en bijna veertig andere nieuwe gebouwen een oordeel vellen tijdens de jaarlijkse architectuurwedstrijd uit Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Eén jaar architectuur levert Groningen weer opmerkelijke nieuwbouw op
Eén jaar architectuur levert Groningen weer opmerkelijke nieuwbouw op

Wat wordt het beste nieuwe gebouw van Groningen? Ruim 40 projecten – opgeleverd tussen 1 mei 2020 en 1 mei 2021 – dingen dit jaar mee naar de Groninger Architectuurprijs. De Groninger Architectuurprijs is onderdeel van het programma van de Groninger Architectuurmaand, die plaatsvindt van 17 augustus tot en met 17 september 2021.

Van kerk tot landschapspark en van woontoren tot tunnel; de lijst is divers. Iedereen kan vanaf dinsdag 17 augustus een maand lang online stemmen via de GroningerArchitectuurprijs.nl

De winnaars worden op vrijdag 17 september feestelijk bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Via de Groninger Internet Courant (GIC.nl) willen we de komende tijd regelmatig aandacht schenken aan de diverse ontwerpen.