Wonen

Fietsen van Berlijn naar Groningen: Brandenburger Tour 2022

Een groep van meer dan twintig Groningers stapt donderdag op de fiets als deelnemer aan de "Brandenburger Tour". Deze fietstocht van Berlijn naar Groningen en is bedoeld om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.


Leestijd: 1 minuut

Fietsen van Berlijn naar Groningen: Brandenburger Tour 2022
Fietsen van Berlijn naar Groningen: Brandenburger Tour 2022

De tocht is van donderdag 23 juni t/m zondag 26 juni. Het is de bedoeling om in vier dagen (vier etappes) de afstand van Berlijn naar Engelbert/Groningen te overbruggen. De afstand per etappe is ongeveer tussen de 125 tot 150 km. De finish is op zondagmiddag 26 juni in Engelbert bij Harry’s Café.

Brandenburger Tour

Dit jaar bestaat de groep uit 23 fietsers en 3 directeuren sportief (begeleiders) om deze Brandenburger Tour te volbrengen. De afspraak is dat iedere fietser € 1.000, aan sponsorgelden genereert en er zijn ook sponsoren gevonden die het speciaal gemaakte wielershirt hebben voorzien van logo’s. Ook de begeleidende campers zijn voorzien van sponsoren.

Al twee eerdere tochten

In 2011 en 2015 zijn onder auspiciën van Heerensociëteit ‘In den Engel’ uit Engelbert een tweetal fietstochten georganiseerd ten behoeve van het UMCG Kanker researchfonds. De eerste tocht in 2011 was van ’s Heerenberg naar Engelbert, de tweede in 2015 betrof de tocht Engelbert-Elfstedentocht-Engelbert. Beide tochten hebben toen met elkaar zo’n € 55.000,- opgebracht.

Meer informatie

Als mensen meer informatie willen over de tocht kunnen ze de verrichtingen volgen via de website: www.brandenburgertour.nl of via Instagram via https://www.instagram.com/brandenburgertour/

Steentje bijdragen

Als mensen een steentje willen bijdragen kunnen zij ons ondersteunen door een bedrag te doneren via: NL25SNSB0904637131 t.a.v. Dhr M. van Meel (penningmeester).

Foto: Mariska Loos