Wonen

Flinke opknapbeurt voor bijna 250 huizen in Paddepoel

In totaal 246 eengezinswoningen in de Groningse wijk Paddepoel worden komende tijd door woningcorporatie Lefier flink onderhanden genomen. De jaren ’60-woningen tussen de Watermanstraat, de Grote Beerstraat, de Noorderkroonstraat en de Ossehoederstraat worden grondig verduurzaamd. Deze week zijn de werkzaamheden gestart.


Leestijd: 1 minuut

Flinke opknapbeurt voor bijna 250 huizen in Paddepoel
Flinke opknapbeurt voor bijna 250 huizen in Paddepoel

Maatregelen

Tijdens de werkzaamheden worden de daken en spouwmuren geïsoleerd en krijgen de woningen kunststofkozijnen en HR++ glas. De cv-ketels worden vervangen door HR-ketels en in alle woningen komt CO2- en vochtgestuurde mechanische ventilatie.

Ook worden de voordeuren inclusief kozijnen vervangen en wordt er een geïsoleerde achterdeur geplaatst. Met alle maatregelen krijgen de woningen energielabel A en worden ook de vocht-, tocht- en schimmelproblemen aangepakt. Als woningen aardbevingsschade hebben, wordt dat ook meteen gerepareerd.

Energiezuiniger

De verwachting is dat door de werkzaamheden het energieverbruik bij gelijk gedrag omlaag gaat en het wooncomfort omhoog. De werkzaamheden zijn deze week gestart en worden naar verwachting eind 2021 afgerond.