Wonen

Forum-bibliotheek in nieuw multifunctioneel gebouw in De Wijert

Wie van lezen houdt kan vanaf woensdag nog gemakkelijker boeken lenen in het zuiden van de stad. Want dan gaat een vestiging van de bibliotheek van het Groninger Forum open in een bijzonder gebouw aan de Van Lenneplaan in De Wijert. Dat gebouw is een multifunctionele accommodatie met als naam ‘De Wiardt’, waarin ook een school en kinderopvang zijn gevestigd.


Leestijd: 1 minuut

Forum-bibliotheek in nieuw multifunctioneel gebouw in De Wijert
Forum-bibliotheek in nieuw multifunctioneel gebouw in De Wijert

De Wiardt is een multifunctionele accomodatie ontworpen door Architectenbureau Herman Hertzberger. De school en kinderopvang zijn al operationeel. De Forumbibliotheek is bijna ingericht. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet om vanaf 9 juni weer bibliotheekbezoekers te kunnen ontvangen.

“We zijn heel blij met deze prachtige nieuwe locatie. Het is een Forumbibliotheek geworden die perfect is ingericht voor ontmoeten, inspiratie en aangenaam verblijven. Naast de plek om je boeken en andere materialen te lenen is het bij uitstek een plek voor bijvoorbeeld een krantje + koffie, kinderactiviteiten, cursussen/workshops en andere activiteiten voor de inwoners van De Wijert”, zo laat een woordvoerder van het Forum Groningen weten.

Open vanaf 9 juni, 10.00 uur

Door de coronamaatregelen zit er op dit moment niet echt een groots openingsfeest in. Dat is in overleg met de partners in het gebouw (Basisschol Tamarisk en kinderopvang Kids First) doorgeschoven naar september. Maar Forum wil het feestelijke moment nu niet ongemerkt laten passeren. Daarom is wethouder Paul de Rook gevraagd bij de opening stil te staan op woensdag 9 juni om 10.00 uur.