Wonen

Gemeente haalt komende weken kerstbomen op

De gemeente Groningen haalt de komende twee weken kerstbomen op in Groningen. In de afvalwijzer van de gemeente kan je checken wanneer ze bij jou langskomen.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente haalt komende weken kerstbomen op
Gemeente haalt komende weken kerstbomen op

Om je boom te laten ophalen moet hij op een plek liggen waar de vrachtwagen goed bij kan komen. Ook moet de versiering en de pot of aardkluit worden verwijderd. 

In Ten Boer kun je je kerstboom inleveren aan de De Valckestraat. De inleverdagen zijn vrijdag 30 december en maandag 2 januari van 10.30 tot 15.00 uur. Je krijgt 1 euro per ingeleverde kerstboom.

Afval na oud en nieuw

Vuurwerkafval mag gewoon bij het restafval of in de grijze container. Papierresten van rotjes mogen dus niet in de papierbak. Voor vuurwerk dat niet is afgegaan geldt: eerst natmaken.

Heb je zelf oliebollen gebakken? Olie en vet mogen niet bij het gewone afval en ook niet in het riool. Gebruikte olie en vet kun je het best terugdoen in de verpakking en naar een afvalbrengstation of chemokar brengen. Ook veel supermarkten en sommige sportclubs hebben een inleverpunt voor olie en vet. Van gebruikte olie en vet wordt biobrandstof gemaakt.