Wonen

Gemeente wil af van grote campers in de stad; vanaf 2024 geen parkeervergunningen meer

De gemeente wil af van grote voertuigen in de stad. Vanaf 1 januari wordt daarom geen parkeervergunning meer verleend aan campers die groter zijn dan 6 meter lang en 2,4 meter hoog. Alleen kleine campers komen nog in aanmerking voor een parkeervergunning.


Leestijd: 1 minuut

Daarvoor is woensdag door een grote meerderheid van de gemeenteraad een wijziging aangenomen. In de wijziging ging het om een verbod voor het parkeren van grote voertuigen op P+R locaties, omdat er daar door het toenemend aantal grote voertuigen minder ruimte is voor mensen die de P+R locaties willen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn.

In een aanvulling op dat voorstel maakte het college bekend dat er ook voor campers in de stad geen parkeervergunningen meer zullen worden verleend vanaf 2024. Dit omdat campers in de openbare ruimte op straat ook voor overlast zorgen, en de gemeente daar regelmatig klachten over ontvangt.

De geldigheid van vergunningen die al in bezit zijn van bewoners, loopt af op 31 december. Zij kunnen voor het komende jaar geen nieuwe parkeervergunning meer aanvragen. Mocht het deze bewoners niet lukken om hun camper nog gestald te
krijgen, dan kunnen eigenaars hun camper nog tot 1 september 2024 parkeren op P+R Kardinge, Haren of Reitdiep.