Wonen

Gezocht: Groningers die 'moestuincoach' op basisschool willen worden

Steeds meer scholen in Groningen willen hun leerlingen van alles leren over het kweken van groenten en bloemen in moestuinen. Maar veel leerkrachten hebben daarvoor geen tijd. Daarom worden Stadjers gezocht die wat tijd over hebben om te helpen in het onderwijs, door de kinderen te begeleiden als moestuincoach.


Leestijd: 1 minuut

Gezocht: Groningers die 'moestuincoach' op basisschool willen worden
Gezocht: Groningers die 'moestuincoach' op basisschool willen worden

De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter. Dankzij diverse impulsen, onder andere door het programma Jong Leren Eten, worden scholen gestimuleerd om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Maar lang niet elke leerkracht of pedagogisch medewerker heeft groene vingers! Een moestuincoach biedt dan uitkomst; iemand die er veel van weet en het vooral leuk vindt om deze kennis te delen met leerlingen. Herken jij je hierin? Doe dan mee met de opleiding tot moestuincoach die in februari start in Groningen.

De opleiding bestaat uit vier cursusdagen en is praktijkgericht met veel eigen inbreng. Theorie wordt onmiddelijk gekoppeld aan praktische opdrachten, die ook deels thuis uitgewerkt moeten worden. Ook is het de bedoeling dat deelnemers zelf een school zoeken om een korte gastles te geven. Alle opdrachten geven een goed beeld van wat er in de praktijk van een moestuincoach verwacht wordt.

Van zaaien tot oogsten met de klas

Moestuinieren is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor kinderen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het bijdraagt aan een positieve houding tegenover gezond voedsel. Tuinieren doe je met je hoofd, hart en handen.

Aanmelden tot 20 januari

De opleiding tot moestuincoach start op 10 februari en vindt plaats op 4 vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur bij Tuin in de Stad (detuinindestad.nl) in Groningen. Aan de opleiding zijn kosten verbonden, met een gereduceerd tarief voor leden van IVN/Velt. Aanmelden is tot 20 januari mogelijk via www.ivn.nl/moestuincoach-groningen.