Wonen

Graansilo nu hip restaurant: ‘het is waanzinnig’

Culinair Groningen heeft er weer een aanwinst bij: Graansilo Eten & Drinken, aan de kop van de Oosterpoort. De Graansilo is nu bijna een maand open en de eerste reacties zijn alleen maar positief. “Mensen vinden het waanzinnig”, zegt horecamanager Peter Doornbos van Maripaan Groep.


Leestijd: 1 minuut

Graansilo nu hip restaurant: ‘het is waanzinnig’
Graansilo nu hip restaurant: ‘het is waanzinnig’

Graansilo Eten & Drinken bestaat uit een restaurant waar plek is voor 100 gasten, en een terras aan het water, het Winschoterdiep, met nog eens 160 stoelen. Beneden is de Bierkluis, voor proeverijen, partijen en borrels. “Daar kunnen we zo’n vijftig mensen kwijt”, aldus Doornbos.

Vorig jaar september werd al gestart met de verbouw van de voormalige graansilo. Al met al heeft het pand zo’n drie maanden in de steigers gestaan. En dat had zo z’n voordelen, merkt Doornbos nu. “Door de werkzaamheden aan het Julianaplein stond het verkeer er voor de deur regelmatig vast. Veel mensen hebben dus gezien dat er wat is gebeurd, en leuker nog: uit nieuwsgierigheid komen ze langs. En dan krijgen we echt geweldig leuke reacties."

Over drukte dus zeker geen klagen, zegt de horecamanager. Zeker in de weekenden loopt het voor komende weken al aardig vol. Chefkok Simon Feitsma,  eerder chef bij eetcafe Schuitendiep) kookt elke avond 4-gangenmenu’s op basis van ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Voor de lunch is er een twee gangenmenu.

Vooral het terras aan het water is de grote trekpleister van de Graansilo. Je kunt er lunchen of dineren, maar ook neerploffen voor een kop koffie of een eigen Graansilo-biertje, zegt Doornbos, wijzend op ook de uitgebreide borrelkaart. En ook leuk: bij het terras is ook een mogelijkheid je sup-bootje aan te leggen.

Maripaan Groep, eigenaar van 15 Jumbo-supermarkten in het Noorden van Nederland, is eigenaar van de Graansilo. Op de bovenste verdieping is het servicekantoor van de Maripaan Groep gevestigd.