Wonen

Gratis stadsdiner op de Vismarkt zit vol

Het Stadsdiner, dat aanstaande maandag 9 mei wordt georganiseerd op de Vismarkt, zit helemaal vol. Dat meldt Navigators Studentenvereniging Groningen (N.S.G.), die het diner organiseert. De vereniging heeft zoveel aanmeldingen binnen gekregen voor het gratis diner, dat er niet meer mensen kunnen worden aangemeld.


Leestijd: 1 minuut

Groningen is de gezondste stad van Nederland
Groningen is de gezondste stad van Nederland

In totaal is er maandag plek voor 800 mensen om gratis te eten. Op de Vismarkt staan dan lange tafels, waar mensen samen aan kunnen dineren. De maaltijden worden aangeboden door Salmagundi’s en Yamen Cuisine. DGS events staat er met een koffie- en ijskraam. De dranken worden verzorgd door de AH Korenbeurs en Heineken 0.0. De overige kosten zijn gedekt door kerken in Groningen, giften van leden en ouders van Navigators, en de subsidie 'Leven In Stad' van de Gemeente Groningen.

Drie jaar terug was het Stadsdiner een groot succes. Het diner werd toen georganiseerd ter ere van het 25 jarig jubileum van N.S.G.

N.S.G. is een christelijke studentenvereniging, telt 470 leden en is gevestigd aan de Hardewikerstraat 7 in Groningen. Navigators is gevestigd in meerdere steden.