Wonen

Groenere toekomst voor Nieuwe Boteringestraat

De Nieuwe Boteringestraat krijgt een verjongingskuur. Of liever gezegd: een vergroeningskuur, want de gemeente heeft een plan gemaakt om de weg aantrekkelijker te maken, onder meer door er een nieuwe bomenrij te planten, en een bredere stoep aan te leggen.


Leestijd: 1 minuut

Groenere toekomst voor Nieuwe Boteringestraat
Groenere toekomst voor Nieuwe Boteringestraat

De gemeente wil nog vóór komende zomer beginnen met de aanpak van de Nieuwe Boteringestraat, zo laat de gemeente Groningen in een van haar nieuwsbrieven weten.

Bij de herinrichting krijgt de straat aan de oostzijde (de kant van de Nieuwe Kerk) een bredere stoep. Ook komt er een nieuwe bomenrij. Parkeerruimte voor fietsen wordt beter verdeeld en ingericht en aan de westkant van de straat komen verhoogde parkeerplekken voor auto’s.

De straat krijgt nieuw asfalt en wordt door de aanpak groener, veiliger, beter toegankelijk en in de zomer koeler. Door de gestegen kosten van bouwmaterialen stijgen de verwachte kosten van 741.000 euro naar 896.000 euro. Het college vraagt de raad daarvoor om een extra krediet van 155.000 euro. Meer informatie in het raadsvoorstel.