Wonen

Groningen heeft nieuwe hogeschool aan de voet van Martinitoren

Opleider Eurocollege heeft aan het Kwinkenplein, aan de voet van de Martinitoren, een nieuwe vestiging geopend. Er worden op deze locatie verschillende versnelde HBO- en MBO-opleidingen aan.


Leestijd: 1 minuut

Groningen heeft nieuwe hogeschool aan de voet van Martinitoren
Groningen heeft nieuwe hogeschool aan de voet van Martinitoren

In het pand is 888 vierkante meter aan ruimte voor kantoren en onderwijsruimtes. De nadruk bij de Groningse vestiging van het Eurocollege ligt op de Hotelschool. Zo kun je er de HBO-opleidingen International Hotel & Hospitality Management, International Tourism & Hospitality Management en Hospitality & Event Management volgen. Ook is er een MBO-opleiding Evenementen & Hotelmanagement. 

Ook is er een International Businessschool met de HBO-opleidingen International Business & Entrepreneurship, International Business & Finance Management en International Business & Asian Markets. MBO-studenten kunnen bij Euroschool terecht voor een opleiding International Business & Sales. 

Het Eurocollege biedt versnelde opleidingen aan, maar wel met begeleiding in kleine klassen. Men koos voor Groningen omdat de opleider een mooie aanvulling is voor de stad waar studenten bovendien kunnen aansluiten op een variëteit aan studentenfaciliteiten die de stad rijk is. “Wat zijn we trots dat Groningen vanaf september een hogeschool rijker is. We openen hier onze vierde kleinschalige vestiging en zijn verheugd met de locatie die niet alleen goed bij ons past maar ook nog eens een adembenemend uitzicht heeft op de Grote Markt”, zegt directeur Van de Walle. 

Met de vestiging van het Eurocollege is het hele pand aan het Kwinkenplein 10 weer verhuurd.