Wonen

Groningen krijgt park met 24 Tiny Houses in Westpark – eind dit jaar start de bouw

Groningen krijgt een aparte wijk voor Tiny Houses. Er is plaats voor 24 van deze kleine, zelfstandige woningen, die door de eigenaren naar eigen inzicht kunnen worden ontworpen. De woningen komen op het Westerpark in De Held (tussen Hoogkerk en Vinkhuizen).


Leestijd: 1 minuut

Groningen krijgt park met 24 Tiny Houses in Westpark – eind dit jaar start de bouw
Groningen krijgt park met 24 Tiny Houses in Westpark – eind dit jaar start de bouw

De gemeente Groningen heeft vanaf het begin samengewerkt met Lutje Westpark. Dit burgerinitiatief stelt zich tot doel een duurzaam buurtje te maken met kleine huizen, met sociale samenhang, in een omgeving met rijke ecologie, low impact (lage CO2 voetafdruk) en low budget. Er is ook een gemeenschappelijk buurthuis gepland. De Tiny Houses staan tijdelijk in Westpark; dit jaar wordt een huurovereenkomst gesloten voor 10 jaar. De huisjes in Westpark zijn verplaatsbaar. De maximale inhoud en het maximale grondoppervlak is vastgesteld op 145 m3 en 50 m2.

“Ik ben zeer content dat de Tiny Houses er komen,” zegt wethouder Roeland van der Schaaf. “Het is een mooie vorm voor mensen die anders willen wonen en een antwoord op een maatschappelijke vraag. En we doen ervaring op met deze manier van wonen en dat past bij een innoverende stad.”

David van der Vliet, bestuursvoorzitter van Tiny Houses Westpark, beaamt dit: “Het was ook voor ons een totaal onbekend terrein. Het is mooi om te zien hoe we vanuit niets toch een heel concreet plan hebben gemaakt. Het is voor ons de ideale woonomgeving en ook het park maken we zo een stuk aantrekkelijker.”

Ook de initiatiefnemers Martijn van der Glas (raadslid GroenLinks) en Wesley Pechler (raadslid Partij voorde Dieren) zijn enthousiast: “Dat een grote groep mensen invulling kan geven aan hun vorm van wonen, met een lage ecologische voetafdruk, daar worden we heel blij van.”

(Foto boven: Tinyfindy.nl)