Wonen

Groninger studentenverenigingen: trainingen om seksueel geweld te voorkomen

De GGD gaat samenwerken met Groningse studentenorganisaties. Dit naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek waaruit is gebleken dat meer dan tien procent van de vrouwelijke studenten slachtoffer is van zeer ernstig seksueel geweld. De studentenorganisaties krijgen onder meer trainingen.


Leestijd: 1 minuut

Groninger studentenverenigingen: trainingen om seksueel geweld te voorkomen
Groninger studentenverenigingen: trainingen om seksueel geweld te voorkomen

In een deze week gepubliceerd onderzoek van Amnesty International blijkt dat 11% van de vrouwelijke en 1% van de mannelijke studenten tijdens hun studie een verkrachting meemaakt. 40% van de slachtoffers heeft het met niemand besproken en blijft er alleen mee zitten.

Dit zijn volgens GGD Groningen, Centrum Seksueel Geweld & Sense Noord-Nederland en Groningse studentenverenigingen onacceptabele feiten. Daarom wordt aan bijna alle Groningse studentenverenigingen een training gegeven door het Centrum Seksueel Geweld, Sense Noord-Nederland en de Nachtraad van Groningen. De eerste training vond gisteravond al plaats.

"Hoe kan seksueel grensoverschrijdend gedrag zich uiten? Hoe kun je er als student en als vereniging op reageren? Welke dilemma’s kom je tegen?",  zijn de centrale vragen. Voorafgaand aan de training formuleert iedere vereniging eigen beleid op preventie en aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De samenwerking vanuit de studentenverenigingen is gestart op initiatief van Dizkartes. De Groninger studentenverenigingen staan hiermee op tegen seksueel geweld, zo meldt de GGD.