Wonen

Groninger Taal & Cultuur komende maand maart volop in de belangstelling

De komende maand maart zijn er in de hele provincie Groningen tal van activiteiten rond de Groningse taal. De organisaties Erfgoedpartners / Centrum Groninger Taal & Cultuur organiseren dan muziekconcerten, festivals, literaire optredens, theater en veel meer. Een overzicht van de vele activiteiten is te vinden op een ‘meertmoandledder’.


Leestijd: 1 minuut

Met de titel Moi, gaaist mit? moi, gaaist met? nodigt de organisatie Groningers uit stad en alle regio’s uit op pad te gaan en streektaalactiviteiten te bezoeken.

Moi, gaaist mit? Gaaist met?

Volgens streektaalconsulent Fieke Gosselaar gebeurt er veel op het gebied van de Groninger taal en cultuur. De uitgaansladder geeft een goed overzicht: “In de Meertmoandledder staait veur elkenain op n riege wat der in t Grunnegs te beleven is, zoas meziek bie de Komt Goud met HISTER show – spezioale editie – of van bekende Grunneger artiesten Jan Henk de Groot, Tammo & Band of De Troebadoers.’

Kinst aan de wandel mit de Grunneger Toalroutes, zoas de Jan J. Boer route in de Veenkoloniën of even kovvie en kouk en gezellighaid in Kerk Obergum in Winsum. En we kieken veuroet: De MOOC komt der aan, Grunnegs leren en touglieks n romantische komedie. En in november weer GRN festival in t Kielzog Hoogezand. Ook komt der dit noajoar n nij magazine veur Grunneger toal en cultuur: Moi, gaaist mit? Gaaist met?.”

Meer waiten?

De meertmoandledder Moi, gaaist mit? moi, gaaist met?, is in het Gronings en Nederlands te downloaden op de website van Centrum Groninger Taal & Cultuur: Meertmoand Streektoalmoand: een hele maand Grunnegs! Lees hier de meertmoandledder | CGTC.

Foto: Grensland – Grasnapolsky 2023 (Alex Heuving)