Wonen

Gronings restaurant Noor zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa

Restaurant Noor in Groningen is verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa door het invloedrijke Opinionated About Dining (OAD). Het is het enige Nederlandse restaurant dat in de top 30 Europese ‘Top New Restaurants’ staat.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Ewoud Rooks
Foto: Ewoud Rooks

Eigenaren en chefs Marleen en Jeroen Brouwer van restaurant Noor zijn blij verrast door de bijzondere internationale onderscheiding. Marleen Brouwer: “OAD is internationaal gezien een gezaghebbende restaurantgids die wij als chefs al jaren volgen. Het is eervol om jezelf daarop terug te zien. Dat wij als enige Nederlandse restaurant in deze top 30 van Europese nieuwkomers staan is geweldig.”

Publieke recensenten

De Amerikaanse restaurantwebsite OAD brengt jaarlijks ranglijsten uit met de beste moderne restaurants ter wereld. In tegenstelling tot restaurantgidsen als Michelin en Gault&Millau wordt de plek op de lijst bepaald door ervaringen van bezoekers. OAD werkt met ruim 6000 publieke recensenten van over de hele wereld die regelmatig moderne toprestaurants bezoeken.

Restaurant Noor werd in 2022 geopend en het kreeg toen al binnen drie maanden de eerste Milchelin-ster uitgereikt. Daarnaast kreeg het dat jaar de plek van hoogste nieuwkomer binnen in de Gault&Millau-gids.