Wonen

Gronings YouTube-fenomeen en popster Blanks maakt kans op Music Moves Europe award

Simon de Wit (24), artiestennaam Blanks, uit Groningen maakt kans op een Music Moves Europe Award. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens het openingsevent van Linecheck Music Meeting & Festival, dat plaatsvindt in BASE Milano. Het gaat om een prijs van de Europese Unie voor pop- en hedendaagse muziek. Eerder wonnen artiesten als Dua Lipa en Adele.


Leestijd: 1 minuut

Gronings YouTube-fenomeen en popster Blanks maakt kans op Music Moves Europe award
Gronings YouTube-fenomeen en popster Blanks maakt kans op Music Moves Europe award

Vanuit een studio in de garage van zijn ouders in Harkstede veroverde De Wit de wereld via YouTube, waar hij met zijn kanaal Music by Blanks 1,3 miljoen volgers heeft. Op Spotify staat de teller inmiddels op 630.000 maandelijkse volgers.

Het doel van de prijs is om opkomende Europese artiesten te steunen in de ontwikkeling van hun internationale carrières. In totaal zijn er vijftien artiesten genomineerd voor de Music Moves Europe Awards 2022. De genomineerde artiesten zijn: Alina Pash (Oekraïne), Anna (Italië), Balkan Taksim (Roemenië), Blanks (Nederland), Denise Chaila (Ierland), Дeva (Hongarije), DORA (Spanje), Francis of Delirium (Luxemburg), Friedberg (Oostenrijk), JADA (Denemarken), Ladaniva (Armenië), Meskerem Mees (België), Mezerg (Frankrijk), Nenny (Portugal) en Zoe Wees (Duitsland).

Publieksprijs

De winnaar van de Public Choice Award 2022 wordt verkozen door muziekfans uit heel Europa, die kunnen stemmen via de website van Music Moves Europe Awards. De kandidaat met de meeste stemmen wint de Public Choice Award. Een internationale jury selecteert vijf prijswinnaars, waarvan één artiest de Grand Jury Prize wint. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Music Moves Europe Awards ceremonie op donderdag 20 januari, op ESNS in Groningen.