Wonen

Groningse architect begint top-restaurant op Hoge Land

De Groningse architect Jurjen van der Meer blijkt ook horeca-bloed in zijn aderen te hebben stromen. Op het Hoge Land, in Huizinge, is hij in een historische boerderij een top-restaurant begonnen, dat woensdag 15 november geopend wordt door Commissaris der Koningin H. Alders.


Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe restaurant is gevestigd in de Plaats Melkema, voorheen eigendom van de oud-D66 wethouder Joan Pieters van Groningen. In de plaats Melkema, in oosprong daterend van 1326, is Van der meer het restaurant begonnen samen met horeca-ondernemer Wessel Zijp. Deze exploiteert in Groningen onder meer de restaurants ’t Feithhuis en Four Roses Cantina.Van der Meer zorgde voor een nieuwe, moderne, aanpassing van de oude monumentale boerderij in Huizinge. Volgens hem is er nu sprake van een ‘zeldzame mengeling van historie en moderne elementen, van oude en nieuwe materialen, ingetogen architectuur en culinair raffinement’. Huizinge is gelegen op de Eemshavenweg, richting Uithuizen.