Wonen

Jongensdroom in vervulling voor Groningse coureur Albert Bos

Een jongensdroom gaat in vervulling voor coureur Albert Bos. In het dagelijks leven student en baanmarshall bij Kartracing & Bowling Groningen met een passie voor de kartsport. Hij schopte het al eens eerder tot Nederlands kampioen, maar heeft nu een uitnodiging op zak voor Sodi World Series op 15-17 juli in Italië.


Leestijd: 1 minuut

Jongensdroom in vervulling voor Groningse coureur Albert Bos
Jongensdroom in vervulling voor Groningse coureur Albert Bos

Tijdens zijn werk begeleidt hij op de baan de gasten van de Groninger kartbaan en ook is hij instructeur bij de Kids Kart Academy, die kinderen in Groningen opleidt in de kartsport. Buiten zijn werk op de kartbaan reist hij het land door om te trainen en deel te nemen aan wedstrijden.

Met als nieuw hoogtepunt de Sodi World Series. Uit meer dan 40.000 coureurs wereldwijd, is hij één van de 280 karters die zich kwalificeerde voor dit WK in Italië. De 25-jarige Bos is blij met deelname, maar durft nog geen uitspraak te doen over zijn kansen.

Albert Bos: “De ervaring is voor mij alleen al goud waard, maar vanzelfsprekend ga ik voor winst”. Samen met zijn vriendin Debby Wolfs -niet toevallig eveneens zeer begenadigd karter- vertrekt hij komende week naar Italie.

Werkgever Kartracing & Bowling Groningen is verhuld om een medewerker in haar midden te hebben, die zo’n goede karter is. “Hij is naast een fijne collega een inspiratie voor vele gasten, daar zijn we beretrots op”, aldus Menno Oomkens.

Albert doet via social media verslag van zijn deelname en ook Kartracing & Bowling zal updates posten.

https://www.facebook.com/albert.bos.503

https://www.facebook.com/KartracingBowling