Wonen

Groningse “Waddenmusea” nieuwe troefkaart voor toerisme

Groningen heeft aan de westzijde van de provincie enkele parels van kleinere musea. Deze hebben onlangs besloten de krachten te bundelen en zich samen te profileren als ‘Waddenmusea’. Daarmee hopen ze op een verdere de groei van het bezoekersaantal. Tot deze musea behoren onder meer Borg Verhildersum in Leens (foto boven), het Kasteelmuseum Menkemaborg en Openluchtmuseum Het Hoogeland.


Leestijd: 1 minuut

Groningse “Waddenmusea” nieuwe troefkaart voor toerisme
Groningse “Waddenmusea” nieuwe troefkaart voor toerisme

De komende twee jaar ontwikkelen de Waddenmusea onder andere busarrangementen in het waddengebied en komt er een lezingenreeks met bekende sprekers. De provincie draagt € 40.000 subsidie bij om de campagne twee jaar voort te zetten.

De website waddenmusea.nl wordt omgevormd naar de huisstijl van Marketing Groningen en uitgebreid met verhalen over bijzondere aspecten van het Waddengebied. Ook komen er zes lezingen van bekende sprekers die de bijzonderheden van het gebied benadrukken.

Toeristen

De musea willen toeristen bereiken via de veerdienst tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Ook gaan ze samen met Arriva busarrangementen ontwikkelen en zijn er plannen voor een speciale busdienst met themaroutes vanuit de stad Groningen. Verder gaan de musea mogelijk samenwerken op het beheer en onderhoud van de monumentale panden, energie, fondsenwerving en personeels- en vrijwilligersbeleid.

Waddenmusea

De deelnemende musea zijn de Menkemaborg in Uithuizen, landgoed Verhildersum in Leens, visserijmuseum in Zoutkamp, museum Wierdenland in Ezinge, openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum en kloostermuseum St. Bernardushof in Aduard.

 

Foto boven: provincie Groningen (Fotograaf: Marcel van der Werf).