Wonen

Grote Markt noordzijde gereed gemaakt voor bomen

Deze dagen is het in de binnenstad nog aangenaam toeven. Maar als het straks écht heet wordt, dan is dat minder prettig. Om die reden komen er bomen aan de Grote Markt. Ook aan de noordzijde, zoals te zien op de foto’s hieronder. Dat is een ingrijpende operatie want er worden maatregelen genomen om er voor te zorgen dat de ondergrond zo lang mogelijk vochtig blijft, zodat de wortels niet uitdrogen.


Leestijd: 1 minuut

Op de Grote Markt waren eeuwenlang geen bomen, maar dat gaat straks dus veranderen. In het inrichtingsplan zijn namelijk niet alleen nieuwe losse bomen (bij de entrees van het plein) opgenomen, maar ook een groep van in totaal zo’n 25 bomen aan de oostzijde op het plein.

“Hiermee ontstaat, samen met het Stadhuis en de Martinitoren, een eigentijdse derde hoofdrolspeler die de Grote Markt karakteriseert”, zo omschrijft de gemeente. Binnen het bomengebied moet voldoende ruimte zijn voor verschillende activiteiten, zoals spelen, ontmoeten of kleine evenementen.

Nieuwe verkeerssituatie

Er gaat veel veranderen op de Grote Markt. Niet alleen staat er straks dus bomen, de markt krijgt ook een nieuwe indeling en een nieuwe verkeerssituatie.

Om iedereen op de hoogte te brengen van de nieuwe verkeerssituatie op de Grote Markt, organiseert de gemeente op woensdag 14 juni 2023 tussen 16.30 – 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de hal van het gemeentelijk kantoor op het Gedempte Zuiderdiep 98.

Voor meer informatie over de plannen voor de Grote Markt kun je terecht op de website jouwgrotemarkt.groningen.nl.