Wonen

Grounded Expedities: een roadtrip vol verrassingen door de provincie

Vanwege de coronacrisis blijven ook deze zomer veel Noorderlingen thuis. Het Groningse Grounded Expedities biedt thuisblijvers een alternatief door hen op een avontuurlijke manier de provincie Groningen te laten ontdekken. Oprichtster Sjoerdje Drijfholt stelde een aantal verrassingsroadtrips samen en hoopt daarmee te laten zien dat het helemaal niet nodig is om naar het buitenland op vakantie te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Grounded Expedities: een roadtrip vol verrassingen door de provincie
Grounded Expedities: een roadtrip vol verrassingen door de provincie

Avontuur ligt om de hoek

De geboren Drent met Gronings/Friese roots kende al veel verborgen plekken in het Noorden maar deed daar een paar jaar geleden een schepje bovenop toen ze met haar vriend besloot een bestelauto om te bouwen tot micro-camper. Daarmee trok ze erop uit. “Het avontuur lag gewoon om de hoek en ik besefte dat Groningen ontzettend veel in huis heeft”, aldus Drijfholt. 

Grounded Expedities


Ze bedacht Grounded Expedities en ontwikkelde avontuurlijke roadtrips door Groningen. Hierbij rijden de expeditieleden in hun eigen auto een route door Groningen en doen ze verschillende locaties aan zonder vooraf te weten waar ze terecht komen. De ‘expedities' zijn kleinschalig van opzet. Per roadtrip is er plek voor maximaal 8 personen. Lunch, diner en een overnachting worden mede mogelijk gemaakt door gastvrije Groningers en lokale ondernemers.