Wonen

Honderden nieuwe appartementen voor De Wijert

De wijkvernieuwing in De Wijert krijgt een stevige impuls met de bouw van honderden appartementen en eengezinswoningen in deze wijk.


Leestijd: 1 minuut

Woensdag 8 november start buurtcorporatie De Huismeesters namelijk officieel de bouw van 271 appartementen en 14 eengezinswoningen in De Wijert. Het betreft een bouwproject in samenwerking met ontwikkelende bouwer Trebbe en de gemeente Groningen.

De straatnamen waar de nieuwe woningen verrijzen, zijn vernoemd naar schrijvers uit het verleden; Spieghel, Camphuysen en Revius.

Cissy Joan – winnaar van de Groninger cultuurprijs – maakte een tekst op maat over wonen in De Wijert. Daarvoor sprak ze diverse buurtbewoners. Tijdens de start van de nieuwbouw gaat de tekst in een speciale tijdscapsule in de bouwgrond.

Wethouder Rik van Niejenhuis is aanwezig om buurtbewoners te ontmoeten. Hij staat stil bij het belang van de nieuwbouw voor de wijkvernieuwing in De Wijert. De wijk krijgt met de nieuwbouw 63 extra sociale huurwoningen. Daarnaast worden de straten opnieuw ingericht door de gemeente en krijgen de binnentuinen de functie van ontmoetingsplek. De nieuwbouw die nu wordt gestart geeft een flinke impuls aan de wijkvernieuwing als geheel, aldus DE Huismeesters.