Wonen

Honderden woningen in Paddepoel verduurzaamd - jaren ’60 huizen krijgen tweede jeugd

In de wijk Paddepoel zijn enkele forse stappen gezet bij de verduurzaming van woningen.


Leestijd: 1 minuut

Renovatie woningen Paddepoel-Zuid nog onder de maat, aldus huurders
Renovatie woningen Paddepoel-Zuid nog onder de maat, aldus huurders

Om precies te zijn 246 woningen in de wijk Paddepoel zijn verduurzaamd naar energielabel A. Deze week hebben de laatste bewoners hun gerenoveerde woning in gebruik genomen. Woningcorporatie Lefier en de ontwikkelende bouwer Dura Vermeer hebben dit in iets meer dan een jaar kunnen realiseren in nauwe samenwerking met bewoners, ondanks de coronamaatregelen.

Het gaat om eengezinswoningen uit de jaren '60 tussen de Watermanstraat, de Grote Beerstraat, de Noorderkroonstraat en de Ossehoederstraat. De bewoners hebben dankzij de renovatie meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Alle woningen zijn voorzien van dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, mechanische ventilatie en kunststof kozijnen en deuren.

De ingrepen zorgen voor minder tocht-, vocht en schimmelklachten. Verder hebben alle woningen nieuwe dakpannen gekregen en is de aanwezige aardbevingsschade ook meteen hersteld.

Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier: “We willen tempo maken met de verduurzaming van woningen, zodat in 2050 onze woningvoorraad CO2-neutraal is. Samen met Dura Vermeer is het gelukt om in ongeveer een jaar tijd een flink aantal woningen in Paddepoel naar label A te brengen. Onze huurders bieden we met deze renovatie een comfortabeler woning met een lager energieverbruik. Zo werken we aan prettig en betaalbaar wonen.”