Wonen

Inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs gestart

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is gestart. Vrijwilligersorganisaties of -initiatieven kunnen tot 1 oktober aangemeld worden. De winnaars ontvangen van de provincie Groningen een prijs van 3000 euro.


Leestijd: 1 minuut

Inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs gestart
Inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs gestart

Er zijn prijzen in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur. De prijzen zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken.

“Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstaan contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie”, zo zegt Gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

Inschrijven kan via www.provinciegroningen.nl. De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op 1 oktober 2021. Daarna selecteert de onafhankelijke jury per categorie 2 genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Groningers kunnen de jury helpen door te stemmen op de genomineerden van 15 tot en met 31 oktober 2021. De uitreiking van de prijzen is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.