Wonen

KEI-week: nu ook voor alle mbo-ers

Groningse mbo-studenten kunnen dit jaar voor het eerste meedoen aan de KEI-week, de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten. Vorig jaar was er een proef met 50 mbo-ers. De reacties waren zo positief dat besloten is dat dit jaar alle mbo-ers van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting welkom zijn.


Leestijd: 1 minuut

Foto | KEI-week
Foto | KEI-week

De KEI-week staat op de agenda van 12 tot en met 16 augustus. Nu de nieuwe Grote Markt klaar is, kunnen de festiviteiten en feesten weer hier plaatsvinden. Vorig jaar werd nog uitgeweken naar de Vismarkt.

Zowel de The Grand Opening als The Night of the Songs vinden plaats op de Grote Markt. Ook Stadjers zijn welkom om mee te feesten.

Net als vorig jaar is er ook deze editie een Safe Space aanwezig voor studenten. Studenten kunnen naar de Safe Space gaan als ze zich overdag of ‘s nachts onveilig of onprettig voelen. Bijvoorbeeld door grensoverschrijdend gedrag, doordat je opeens overprikkeld raakt of wanneer je al je vrienden kwijt bent geraakt. De positieve ervaringen van vorig jaar hebben ertoe geleid dat dit jaar opnieuw een Safe Space

opgezet wordt.