Wonen

Kerstmarkt Haren: kraampjes, kerstmuziek en levende kerststal

Na twee jaar wordt komend weekend weer een kerstmarkt georganiseerd in Haren. Rondom de Dorpskerk in Haren staan zaterdag en zondag meerdere kraampjes waar het publiek terecht kan voor lekkernijen, leuke verwennerijtjes en mooie cadeaus. Ook is er een levende kerststal, en zondag is het koopzondag.


Leestijd: 1 minuut

Kerstmarkt Haren: kraampjes, kerstmuziek en levende kerststal
Kerstmarkt Haren: kraampjes, kerstmuziek en levende kerststal

Rondom de Kerstmarkt is er van alles te doen in het dorp. De Dorpskerk is open voor bezoekers en biedt een moment van rust in deze drukke tijd. In de Dickens Room wordt het verhaal van Ebenezer Scrooge, oftewel A Christmas Carol, verteld. Kinderen krijgen de kans om – net als Oliver Twist – te zakkenrollen in het centrum van Haren voor kleine kinderen is er een nostalgische draaimolen. Bovendien komt op beide dagen een aantal keer de Kerstman Parade voorbij.

Tot slot kan jong en oud genieten van de levende kerststal die van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december bij de Dorpskerk neerstrijkt.

De kerstmarkt is op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur geopend en wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging.

Foto: Stella Dekker fotografie