Wonen

Koopwoningen in De Hoogte in Groningen gerenoveerd en in de verkoop


Leestijd: 1 minuut

In 2009 is De Huismeesters begonnen met een grootschalige herstructurering van haar bezit in De Hoogte. De karakteristieke woningen zijn grondig gerenoveerd met behoud van de oude stijlelementen. De Huismeesters verkoopt in totaal 100 van de 500 gerenoveerde woningen.

De start van de verkoop op 19 maart was volgens De Huismeesters een groot succes. Alle elf woningen aan de Hermanstraat en de Poortstraat zijn verloot. Op zaterdag 2 april start de verkoop van de volgende negen eengezinswoningen in de Hermanstraat.

Duurzaam renoveren

Tijdens de renovatie is er veel aandacht besteed aan veiligheid en duurzaamheid. De woningen hebben onder andere nieuwe kozijnen en isolerende beglazing. Ook zijn de daken en de vloer op de begane grond geïsoleerd. De woningen aan de Poortstraat kijken binnenkort uit op de nieuwe wijk Cortinghborg.

Het stedenbouwkundige ontwerp van Cortinghborg sluit perfect aan bij De Hoogte. De Hoogte is ontworpen op basis van het tuindorpconcept; kleinschalig met veel groen. Cortinghborg wordt ook een groene, veilige wijk met een kleinschalig karakter.