Wonen

Loopgroep gRunn uit Groningen krijgt bijdrage uit Menzisfonds wegens bijdragen aan gezondere leefstijl

De hardloopvereniging Loopgroep gRunn uit Groningen heeft een cheque van 2000 euro overhandigd gekregen uit het Menzisfonds. Dat is een fonds waarmee zorgverzekeraar Menzis initiatieven wil steunen die bijdragen aan een gezondere leefstijl of die de kwaliteit van leven op een andere manier willen bevorderen. Ook drie andere organisaties uit de provincie Groningen kregen een bijdrage uit dit Fonds.


Leestijd: 1 minuut

Loopgroep gRunn uit Groningen krijgt bijdrage uit Menzisfonds wegens bijdragen aan gezondere leefstijl
Loopgroep gRunn uit Groningen krijgt bijdrage uit Menzisfonds wegens bijdragen aan gezondere leefstijl

Onlangs werd vier maatschappelijke organisaties verrast met een bijdrage uit het MenzisFonds. Een van de bestuurders van Stichting MenzisFonds, René Groot Koerkamp, maakte de groep winnaars van het MenzisFonds 2022 bekend: maatschappelijke organisaties die de leefkracht versterken of die de zorg verbeteren.

Groningse winnaars

De winnaars uit de provincie Groningen zijn: Internationaal G-Voetbaltoernooi, VV SJS (Stadskanaal); Dag van het Park, Stichting Kielzog (Midden-Groningen); Ploggen, Loopgroep gRunn (Groningen); · Positief denkbeeld, Stichting (On)Gestoord (Groningen).

René Groot Koerkamp, een van de bestuurders van Stichting MenzisFonds, verblijdde de vier initiatieven uit Noord met een cheque. “Er zit zó veel creativiteit, enthousiasme en betrokkenheid in de regio. Dat bewijzen deze prachtige projecten maar weer eens. Alle vier helpen ze mensen bij extra beweging, gezonde voeding, mentale fitheid of een schone leefomgeving. En dat zorgt weer voor meer leefkracht.”

Belangrijkste uitgangspunt om een financiële bijdrage te winnen, is dat het project de leefkracht van mensen versterkt. Dat het bijdraagt aan een gezondere leefstijl, door bijvoorbeeld meer beweging, gezonde voeding of mentale fitheid te stimuleren. En dat het helpt om de kwaliteit van leven voor de inwoners van onze regio's te vergroten. Bijvoorbeeld om (verergering van) ziekte te voorkomen. En om de zorg toegankelijk te houden.