Wonen

Macula café - voor mensen met oogaandoening in “The Market Hotel” Groningen

Na anderhalf jaar Coronapauze herstart het Macula Café woensdagmiddag 1 september in het nieuwe hotel “The Market Hotel” op de Grote Markt in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Macula café - voor mensen met oogaandoening in “The Market Hotel” Groningen
Macula café - voor mensen met oogaandoening in “The Market Hotel” Groningen

Het café is bedoeld voor mensen met een oogaandoening zoals bijvoorbeeld Macula Degeneratie. Dit is de meest voorkomende aandoening die leidt tot slechtziendheid.

Macula Degeneratie heeft een droge en een natte vorm. De droge vorm geeft een langzame achteruitgang van het centrale zien. De natte vorm geeft een snellere achteruitgang van het centrale zien. Sinds een aantal jaren zijn hiervoor medicijnen beschikbaar om de achteruitgang te vertragen. In feite verandert de natte in een droge vorm.

Macula Degeneratie komt vooral op oudere leeftijd voor (LMD). Een troost is dat je er niet blind van wordt, zoals soms wel wordt beweerd. Het is van belang met name de natte vorm van Macula Degeneratie vroegtijdig te ontdekken, zodat de degeneratie met medicijnen kan worden vertraagd.

Het Macula Café is er voor onderling contact en het uitwisselen van ervaringen. Met zo af en toe een spreker die over deze onderwerpen informatie verstrekt.

Dit concept werkt al 15 jaar. Tot voor de coronacrisis was het Macula Café in het Heerenhuis. Vanaf september is het Macula Café er op elke eerste woensdag van de maand vanaf 14:00 uur in The Market Hotel op de Grote Markt in Groningen.