Wonen

Martinikerk opent deuren tijdens restauratie Koororgel

Het Koororgel van de Martinikerk wordt gerestaureerd en de Martinikerk biedt belangstellenden de kans om daarbij een kijkje te nemen. De kerk is vandaag tussen 13.00 en 16.00 geopend.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Martinikerk
Foto | Martinikerk

Het Koororgel is niet het grote orgel met groene en gouden versierselen, maar het houten orgel dat op de grond staat. Het orgel werd aan het eind van de dertiger jaren voor 150 gulden gekocht van de parochie in Heythuysen en kwam oorspronkelijk uit het klooster van Nunhem, een plaats in de buurt van Roermond. Na de restauratie van de Martinikerk is het orgel lange tijd gedemonteerd geweest en buiten gebruik, maar in 2001 vond de heringebruikname plaats, na een zorgvuldige restauratie door de firma Verschueren.

Het is de laatste dag van de restauratie van het orgel. Vanaf 18 september zijn restaurateurs aan de slag om het bouwwerk weer in piekfijne staat te brengen.

Tijdens het Schnitgerfestival zal het koororgel weer voor het eerst klinken, in het concert met Vincent van Laar en The Northern Consort op 21 okt om 13.00.