Wonen

Meerstad zoekt horecaondernemer voor twee stranden

Bureau Meerstad zoekt een enthousiaste en veelzijdige horecaondernemer voor twee stranden aan het Woldmeer. Deze ondernemer mag op beide stranden een horecagelegenheid ontwikkelen en het hele jaar door passende activiteiten organiseren. Vanaf vrijdag 1 mei 2020 kunnen geïnteresseerde ondernemers zich aanmelden voor de selectieprocedure via meerstad.eu/horeca.


Leestijd: 1 minuut

Meerstad zoekt horecaondernemer voor twee stranden
Meerstad zoekt horecaondernemer voor twee stranden

Gedurende de zomermaanden staat er jaarlijks op strand Meeroevers al een snackcorner voor onder andere ijsjes en patat. (Het is afwachten of de coronamaatregelen dit voor de zomer van 2020 toelaten.) Het strand ligt naast het Maisdoolhof Meerstad. Het is zomers erg populair en wordt bezocht door Meerstadjers maar ook door bewoners uit de omgeving zoals Harkstede en Groningen. Tot nu toe trok strand Meeroevers jaarlijks zo’n 5.000 bezoekers.

Het tweede strand is een nieuw strand dat onderdeel is van Park Meerstad: een uniek landkunst project van 10 hectare groot. Het park ligt naast Tersluis en Groenewei, de nieuwste wijken van Meerstad.

Beide stranden liggen aan het Woldmeer: een aantrekkelijk recreatiemeer dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. Het Woldmeer is een van de schoonste wateren van Nederland. Dat komt omdat het meer uit gebiedseigen water (regenwater) bestaat. Met het ontgraven van De Zeilen, de vierde wijk van Meerstad, en het samenvoegen met de roeibaan zal het meer bijna verdubbelen in oppervlakte en is het 130 hectare groot. Het Woldmeer wordt zo steeds meer een grote trekpleister voor (water-)recreatie en toerisme.

Meerstad telt nu 600 woningen en ieder jaren komen daar gemiddeld 180 woningen bij. Er wonen nu bijna 1700 Meerstadjers.

Waar Meerstad tot nu toe alleen in de zomer een horecapunt had, is het projectbureau vooral benieuwd naar de visies voor horeca voor alle seizoenen.

Bureau Meerstad heeft er alle vertrouwen in dat er, ondanks de zware tijden voor de horeca, enthousiaste ondernemers zijn die hier een kans zien voor een nieuwe uitdaging op twee unieke locaties.