Wonen

Metamorfose voor Duisenbergvijver op Zernike Campus

De Duisenbergvijver op Campus Groningen, locatie Zernike, heeft een metamorfose ondergaan.


Leestijd: 1 minuut

Metamorfose voor Duisenbergvijver op Zernike Campus
Metamorfose voor Duisenbergvijver op Zernike Campus

Met een aangelegd parkje, flaneerboulevard en picknickbanken is het nu een aantrekkelijke plek voor studenten, medewerkers en bezoekers. Voor deze metamorfose is de kade van de vijver verlaagd en voorzien van een brede en rolstoeltoegankelijke vlonder over het water.

Het parkje rondom de Duisenbergvijver is ingezaaid via hydroseeding. Dit is een zaaitechniek waarbij het bloemenzaad is gemengd met onder meer papierpulp en een blauw/groene kleurstof. Door de kleurstof, die na 4 dagen is verdwenen, is goed te zien waar de zaden zijn aangebracht. Dit zorgt voor een perfecte verdeling. Papierpulp houdt het water langer vast, waardoor de bloemzaden beter ontkiemen.

Meer biodiversiteit

In het water drijven zogenoemde aquaflora matten, waarin een speciale samenstelling van beplanting is aangebracht. Deze planten zorgen voor verbetering van de waterkwaliteit. Samen met het naastgelegen parkje draagt dit bij aan de ecologische waarde en meer biodiversiteit op de Campus.

Upgrade Zernikelaan

De Duisenbergvijver maakt onderdeel uit van het project Upgrade Zernikelaan, waarbij de gehele Zernikelaan wordt vernieuwd en de verblijfskwaliteit van Campus Groningen wordt verbeterd. Het gebied wordt als totaal toegankelijker en aantrekkelijker en geeft een impuls aan de werkgelegenheid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de Zernikelaan voor de start van het nieuwe studiejaar gereed. De nieuwe beplanting wordt in het najaar nog aangebracht.