Wonen

NCG onderzoekt hoeveel bewoners eigen geld hebben ingezet voor versterking

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) opent op maandag 2 oktober het Meldpunt kosten versterking. Met het punt wil NCG onderzoeken hoeveel bewoners eigen geld hebben ingezet voor de versterking of sloop en nieuwbouw van hun woning als gevolg van aardbevingsschade.


Leestijd: 1 minuut

“De versterking mag niet ten koste gaan van bewoners hun eigen portemonnee,” zegt Nationaal Coördinator Groningen Regina Bouius over het nieuwe meldpunt. “Door het meldpunt hopen we erachter te komen hoe vaak dit is voorgekomen. Want als we weten wat er misgaat, kunnen we het beleid of onze processen veranderen. Waar mogelijk en nodig komen we in actie en worden de kosten vergoed.”

NCG richt dit meldpunt op omdat er signalen waren gekomen van enkele bewoners die eigen geld hebben moeten betalen voor de sloop-nieuwbouw van hun huis. Het gaat om woningen waarvan de versterking gefinancierd zou moeten worden door subsidies van gemeenten. Op basis van het meldpunt gaat NCG in kaart brengen hoe groot het probleem is en waar nodig kosten van bewoners vergoeden.

Melding maken?

Op de website van NCG is meer te lezen over het maken van een melding. Ook staat hier meer informatie over wat NCG doet wanneer er een melding binnenkomt.