Wonen

Meerstad: nieuwbouw basisschool en kinderopvang start - "Groenewei"

Met de onthulling van het bouwbord op vrijdag 11 november 2022 start de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) Groenewei in Meerstad. De nieuwbouw vervangt de huidige tijdelijke locatie aan de Swifter 27. Als alles volgens planning verloopt zal het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2024 in gebruik worden genomen.


Leestijd: 1 minuut

Meerstad: nieuwbouw basisschool en kinderopvang start -  "Groenewei"
Meerstad: nieuwbouw basisschool en kinderopvang start - "Groenewei"

Het Integraal Kindcentrum biedt onderdak aan de basisschool en kinderopvang. Ook is er ruimte voor twee nieuwe gymzalen. De leerlingen van de basisschool krijgen hier sport- en spellessen. De gymzalen zijn buiten schooltijden beschikbaar voor sportverenigingen en wijkbewoners. Het nieuwbouwproject is een samenwerkingsverband tussen Openbaar Onderwijs Groningen, SKSG Kinderopvang, Bureau Meerstad, en de gemeente Groningen.

De gemeente Groningen heeft, samen met de schoolbesturen, besloten om twee scholen (IKC Groenewei en Meeroeverschool) voor basisonderwijs te bouwen in Meerstad. Iedere school heeft een capaciteit van 450 leerlingen, en dit wordt aangevuld met één tijdelijke locatie (in De Zeilen) om piekbelasting op te kunnen vangen. Met de komst van beide scholen geeft de gemeente invulling aan de groeiende vraag naar onderwijs- en kinderopvangplekken in de jonge wijk Meerstad.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe gebouw van IKC Groenewei op:

https://www.ikcgroningen.nl/groenewei/nieuwbouw/