Wonen

Nieuwbouw in Ten Boer na sloop niet-aardbevingsbestendige woningen

In tal van dorpen en steden in de provincie Groningen wordt op diverse plaatsen al duidelijk zichtbaar dat woningen zijn gesloopt en vervangen door modernere. Het gaat dat om nieuwbouw in het kader van het vervangen van huizen die niet aardbevingsbestendig  zijn. In Ten Boer zijn recent ook zestien woningen gesloopt, die nu worden vervangen door nieuwe huurwoningen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwbouw in Ten Boer na sloop niet-aardbevingsbestendige woningen
Nieuwbouw in Ten Boer na sloop niet-aardbevingsbestendige woningen

Aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat in Ten Boer bouwt Woningstichting Wierden en Borgen 14 nieuwe sociale huurwoningen. De woningcorporatie bouwt de woningen omdat de 16 woningen die er stonden niet aardbevingsbestendig waren. De sloop van de oude woningen is in mei gestart en werd op woensdag 20 juli afgerond. In het bijzijn van de voormalige bewoners werd de laatste paal van de sloop aan de Blinkerdlaan verwijderd. Aan de Ommelanderstraat is de fundering voor de nieuwbouw al gelegd.

De huurders uit de oude woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat wonen in nieuwe woningen aan de Marskramer. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. De tijdelijke bewoners verhuizen straks terug naar hun nieuwe woning in de Blinkerdlaan of Ommelanderstraat. Deze terugkerende bewoners konden in het voortraject meepraten over de indeling van de nieuwe woningen.

De verwachte oplevering van de woningen is in het voorjaar van 2023, zo laat de woningstichting weten.