Wonen

Nieuwbouwproject Westerwal verrijkt de Zeeheldenbuurt

In de populaire Zeeheldenbuurt, aan het Hoendiep, komt Westerwal. Een nieuwbouwplan dat de buurt verrijkt met stoere, ruime herenhuizen waarvan de architectuur is geïnspireerd op het industriële verleden van de omgeving.

Geen noeste arbeid meer in de buurt en dat maakt dat je hier heerlijk rustig woont, met wél de stadse reuring, Station Groningen, de uitvalswegen en allerlei voorzieningen heel dichtbij. Ontdek hoe je zo naar de binnenstad of het park wandelt, boodschappen doet en de kids naar school brengt. Alles in de buurt!


Leestijd: 1 minuut

Nieuwbouwproject Westerwal verrijkt de Zeeheldenbuurt
Nieuwbouwproject Westerwal verrijkt de Zeeheldenbuurt

Groenstroken, het Hoendiep en brede, autoluwe woonstraten bepalen de sfeer. Zelden zie je zulke grote, energieneutrale nieuwbouwwoningen zo dicht bij de binnenstad. De ligging aan de kade en de geschiedenis van het gebied geven Westerwal een stoer, industrieel karakter. Dat zie je terug in de architectuur. De extra hoge Kadewoningen met vier woonlagen en de drielaagse Hofwoningen maken Westerwal tot een statement aan het water.

Westerwal biedt twee typen nieuwbouwwoningen; 12 Kadewoningen, stoere herenhuizen met vier woonlagen en circa 185 m2 woonoppervlakte en 10 Hofwoningen met circa 150 m2 woonoppervlakte. Alle woningen hebben een tuin met achterom. Door de ruime opzet zijn de woningen ideaal voor gezinnen of mensen die veel ruimte zoeken om bijvoorbeeld ook thuis in alle rust te kunnen werken.

Parkeren is in Westerwal goed geregeld. In het hofje tussen de Hofwoningen komen privéparkeerplaatsen voor de bewoners van de Kadewoningen en Hofwoningen. Daarnaast heb je recht op een parkeervergunning voor de openbare parkeerplekken. Kortom, er is altijd plek voor twee auto’s.

Alle woningen worden voorzien van een duurzame lucht/water warmtepomp. Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning altijd constant is. Is het buiten koud? Dan zorgt de warmtepomp dat de vloer aangenaam warm aanvoelt en de ruimte wordt verwarmd. Is het buiten warm, dan kan je via de vloer de woning heerlijk koel houden.  PV-panelen leveren net zoveel energie op, als de installatie bij standaard verbruik nodig heeft. Mede door deze maatregelen is er een EPC behaald van 0.

Door de succesvolle verkoop van de woningen, start de bouw van de koopwoningen in oktober dit jaar. Alle Hofwoningen zijn verkocht, er zijn nog enkele Kadewoningen beschikbaar. Bekijk het aanbod op www.westerwal-groningen.nl