Wonen

Nieuwe buslijn van P+R Haren naar Corpus den Hoorn

Er is een nieuwe buslijn van P+R Haren naar Corpus den Hoorn. Lijn 16 rijdt op werkdagen in de ochtend en de middag. Met deze buslijn wordt het Martini Ziekenhuis, bedrijventerrein West en Laan Corpus den Hoorn beter bereikbaar.


Leestijd: 2 minuten

Buslijn 16 gaat rijden langs de haltes P+R Haren en via Eelderwolde naar Martini Ziekenhuis Zuid, Martini Ziekenhuis hoofdingang, Corpus den Hoorn Zuid en Sportlaan. Hierdoor zijn Martini Ziekenhuis, Certe, Lentis Dignis en Maartenshof goed bereikbaar evenals de aanliggende bedrijven in het gebied. Als er veel interesse is, kan de dienstregeling verder worden uitgebreid.  

Bereikbaarheid

“Door deze nieuwe buslijn kunnen veel medewerkers dagelijks gemakkelijk van en naar hun werk reizen. En dat niet alleen, als milieubewust en groen ziekenhuis draagt het ook bij aan het verminderen van de CO₂ uitstoot,” zegt Jos Nijhof directeur facilitair bedrijf van het Martini Ziekenhuis.

Als lijn 16 niet rijdt op het gewenste tijdstip, kunnen reizigers met lijn 9, 10, 19 of 85 naar het Hoofdstation reizen en daar overstappen op lijn 5, 6 of 312 naar P+R Haren.

Samenwerken

“Ik ben erg blij dat wij deze nieuwe buslijn samen met Bedrijvenvereniging West, Martini Ziekenhuis, Certe en Maartenshof hebben kunnen realiseren, juist nu tijdens de werkzaamheden aan het Julianaplein. Ook andere reizigers zijn van harte welkom in deze bus, het is gewoon openbaar vervoer’, vult Rosalinde Hoorweg, directeur OV-bureau Groningen Drenthe aan.

 “Samenwerking loont,” gaat Nijhof verder. ”Door de krachten te bundelen kan deze extra buslijn rijden. Als wij als bedrijven onze medewerkers stimuleren anders te reizen dragen we bij aan het bereikbaar houden van de stad. Naast het algemene maatschappelijk belang draagt dit ook bij aan het bereikbaar houden van ons ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en hulpdiensten. Helaas zal ook lijn 16 met de verwachte drukte in de stad wel eens moeten aansluiten in de rij, maar dat lijkt me nog altijd comfortabeler dan met de auto: tijd om te lezen, wat te werken of uit het raam te staren.”  

Nieuwe dienstregeling

Op 31 maart is ook een nieuwe dienstregeling van Qbuzz gestart, vanwege de werkzaamheden van Operatie Ring Zuid. Deze aangepaste dienstregeling is beter bestand tegen mogelijke vertragingen op de weg. Daarnaast gaan meer bussen rijden in de spits vanaf de vijf P+R-terreinen. En ook vanaf het station in Zuidhorn rijden er vanaf 31 maart tijdelijk meer bussen dan normaal.